Petzl Rig

Uusi pienikokoinen ja helppokäyttöinen automaattisesti lukkiutuva laskeutumis- ja varmistuslaite. Suunniteltu köysityöskentelyyn, erityisen soveltuva pelastuskäyttöön ja vaikeapääsyisiin olosuhteisiin. Mahdollistaa helpon laskeutumisen kohteeseen ja sen jälkeen turvallisen työasemoitumisen miellyttävään työskentelyasentoon halutussa kohtaa köyttä.

Soveltuu käytettäväksi 10,5 mm - 11,5 mm halkaisijaltaan olevien standardien EN1891 ja EN 892 mukaisten ydinköysien kanssa. Aukeavassa sivulevyssä olevan turvasalvan ansiosta Rigiä ei tarvitse irroittaa valjaasta köyden asentamisen aikana.

Laitetta kuormitettaessa köysi lukittuu automaattisesti. Monitoimikahvaa kääntämällä kitka pienenee ja köysi alkaa liikkua (oikeaa kättä pidetään köyden vapaassa päässä ja säädetään nopeutta). Pysähdyttäessä jousitettu kahva siirtyy automaattisesti pois työskentelyn tieltä.

Kuormituksen poistuessa köysi vapautuu, ja jousitettu kahva nousee automaattisesti varmistusasentoon, jolloin köyttä voidaan liikuttaa vapaasti molempiin suuntiin. Köysi voidaan turvalukita kääntämllä laitteen kahva lukitusasentoon. Kuljetusta varten laite voidaan ilman köyttä lukita kompaktiin varastointiasentoon. Rig soveltuu käytettäväksi myös osana taljajärjestelmiä.

Pelastuspakkausmahdollisuus: Mikäli Rigiä käytetään osana (sinetöityä) pelastuspakkausta, voidaan se asentaa valmiiksi köyteen, sivulevy lukita paikoilleen ruuvilla (ei sis.) ja näin varmistaa että tuote on paketissa asennettuna köysi oikein päin. Vähentää virhemahdollisuutta pelastautumistilanteessa.

Materiaalit: Kahva: nylon. Sivulevyt: alumiini. Salpa: ruostumaton teräs

CE EN341 type A, EN12841 type C mukainen. Paino: 380 g.
Testattu yksittäin. Elinikä rajoittamaton.

Rigin kanssa voidaan käyttää Petzl Freino jarru-lukkosulkurengasta tuotenro: M42. Ei sisälly toimitukseen.